Raamattua ei kai pitäisi lukea niin, että tökkää sormella keskelle kirjaa ja toimii sen mukaan, mikä kohta sattui osumaan kohdalle. Omat silmäni osuivat kuitenkin eilen ihanan rohkaisevaan kappaleeseen.

Etsiminen on välillä väsyttävää, ja välillä ajattelen, etten luultavasti tule mitään kummempaa koskaan löytämäänkään. Eilen otin Raamatun käteeni lukeakseni hiukkasen eteenpäin Johanneksen evankeliumia - se on minulla parhaillaan työn alla - kun kirja avautuikin Luukkaan 11 luvun kohdalta. Ja mihin silmäni osuivatkaan:

Niinpä sanon teille: Pyytäkää niin teille annetaan. Etsikää, niin te löydätte. Kolkuttakaa, niin teille avataan. Sillä pyytävä saa, etsijä löytää, ja jokaiselle, joka kolkuttaa, avataan. Ei kai kukaan teistä ole sellainen isä, että antaa pojalleen käärmeen, kun poika pyytää kalaa? Tai skorpionin, kun hän pyytää munaa? Jos kerran te pahat ihmiset osaatte antaa lapsillenne kaikenlaista hyvää, niin totta kai teidän Isänne paljon ennemmin antaa taivaasta Pyhän Hengen niille, jotka sitä häneltä pyytävät. (Luuk. 11:9-13.)

Eipä tuohon tarvitse mitään lisätä.