Tänne meille tarvittaisiin yksi suojelusenkeli visiitille. Kukaan ei ole juuri nyt putoamassa portaissa mutta yksi lapsi on viidettä päivää kuumeessa ja yksi äiti eksyksissä sen kanssa, mitä kyseiselle kuumetaudille voisi tehdä.

Se samainen äiti kävi lapsen kanssa tänään lääkärissä. Lapsella oli hengityssuojain suun ja nenän edessä. Lääkäri rauhoitteli äitiä ja kehotti antamaan kuumelääkettä ja tulemaan takaisin, jos kuume ei muutaman päivän kuluessa laske tai jos lapsi kovasti väsähtää.

Entä, kun kuumelääke ei pure kuumeeseen? Entä, jos lapsi oli jo aamulla lääkärissä käydessä äitinsä mielestä varsin väsähtänyt? Miten väsähtäneeksi pitää tulla? Äiti ei halua olla hysteerinen eikä kuormittaa muutenkin kuormittuneita terveyshenkilöitä turhan takia. Hän ei kuitenkaan tiedä, mikä on hysteriaa ja mikä turhaa kuormittamista. Kaupungin ohjeiden mukaan influenssaa sairastava lapsi pitää viedä heti lääkäriin, jos tällä on hengitysvaikeuksia tai iho on sinertävä tai harmaa. Äiti ei ole halukas odottamaan siihen asti, että lapsesta tulee sinertävänharmaa. Sen sijaan hän on ihmeissään siitä, miten lääkärikäynniltä voi onnistua pääsemään näin vähäisillä eväillä pois.

Mitähän tässä nyt tekisi. Jos vaikka antaisi juotavaa ja lukisi Uppo-Nallea ääneen. Ja mittaisi kuumeen ties kuinka monennen kerran tänään, ja etsisi sitten jonkin hysteerisille äideille tarkoitun puhelinnumeron, johon voisi soittaa. Sellainen varmaan on. Ehkä.

Enkeli olisi nyt tervetullut vieras. Jos ei laskemaan kuumetta, ainakin tuomaan vähän mielenrauhaa. Mistähän sellaisen saisi.