Pääsiäinen on ihan kohta! Havahduin juuri siihen. Paasto - siis ilman sokerisia juttuja pärjääminen - on sujunut ihan mukavasti. Järin suuria kiusauksia ei ole ollut - melkein kuin ei mistään olisi luopunutkaan. Poikkeuksena tee ilman hunajaa, johon en tässä ajassa näemmä ehdi tottua. Taidan olla sukua Pelottavalle Pontsolle: Tarkemmin ajatellen en pidäkään teestä, vaan hunajasta. 

Mietin jo sokeria haastavamman asian, josta paastota ensi vuonna: voisin paastota kiireestä. Sitä nimittäin on töissä (ja muualla) riittänyt.

Kovin suuria oivalluksia en  ole saanut. Olen lukenut heprealaiskirjeen (se oli vaikea), Jaakobin kirjeen (siitä en oikein tykännyt) ja ensimmäisen Pietarin kirjeen (se oli minusta kiva). Olen ihmetellyt sitä, miksi Raamatussa on niin paljon jonkun nimissä kirjoitettuja kirjeitä, jotka eivät kuitenkaan ole näiden kyseisten apostolien kirjoittamia. Onko niissä pohjana jotakin suullista tai aiempaa kirjallista tietoa, vai onko apostolin nimeä vain käytetty antamaan painoarvoa omille käsityksille?