Olen lueskellut psalmeja. Niihin jää koukkuun. Aioin lukea vain pari-kolme päivässä, mutta kymmenkunta on ollut lähempänä todellista "päiväannostani".

On toki selvää, että osa on mielenkiintoisempia kuin toiset. Myös sisäistä vaihtelua on paljon: vaikka osa jakeista lipuu ohi silmien mitään kummempaa herättämättä, kesken kaiken saatan löytää muutaman todellisen helmen. Toki sanojen koskettavuus riippuu paljon mielialasta ja omista kokemuksista - se, mikä koskettaa tänään, ei välttämättä kosketa huomenna, ja se, mikä ei yhtään kolahtanut eilen, saattaa hyvinkin kolahtaa tänään.

Haluaisin heittää sinulle, lukijani, haasteen. Kerro minulle jokin psalmi tai psalmin kohta, josta sinä pidät! Kuulisin mielelläni. Vaikka blogillani ei olekaan mitään valtaisaa lukijajoukkoa, teidän psalmivinkeistänne saisi varmasti mielenkiintoisen listan.

Kerronkin heti alkuun yhden oman pitkäaikaisen suosikkini, joka on psalmi 104. Se tukee omaa kokemustani siitä, että Jumala on läsnä luonnossa, ja muutenkin soittaa jotakin nimetöntä kieltä sielussani. Siihen täytyy toisinaan palata.