Tutkiskelin tässä hiukan blogini kävijätilastoja. Huomasin, että pari päivää sitten tänne oli tullut monta vierailijaa facebookista. Tämä yllätti, koska en itse oikeastaan koskaan linkitä kirjoituksiani sinne.

Niin epäluuloinen on ihmismieli, että ensimmäiseksi rupesin miettimään, onko joku kirjoittanut naamakirjaan blogistani jotakin ikävää. Huoli oli (ilmeisesti ) kuitenkin turha - huomasin, että kesäisestä kirkkovisiitistämme kertova merkintä oli saanut peräti neljä tykkääjää. Apua! Joku vieras ihminen tykkää kirjoituksistani!

Onneksi facebookissa tai vuodatuksessa ei ole sellaisia punaisia peukkuja kuin Kotimaa24:n blogeissa. Olisi kovin ikävää saada sellaisia perustelemattomia "en tykkää"-ilmauksia.

Toisinaan mietin, että olisi mukava tietää, keitä täällä käy. Tietysti tiedän nimeltä tai nimimerkiltä ne kävijät, jotka kommentoivat melko säännöllisesti kirjoituksiani. Arvelisin, että heitä on noin kymmenen. Luulen, että harvoin tai ei lainkaan kommentoivia kävijöitä voisi olla ainakin saman verran, ehkä enemmänkin. Itse ainakaan en tule kommentoineeksi kaikkia blogeja, joissa käyn, ainakaan usein. Satunnaisia kävijöitä on aika paljon, heistä useimmat tulevat googlen kautta etsimään Jäähyväiset-laulun sanoja.