Kirjahyllyyn on vuosien varrella kertynyt pieni pino aiheeltaan kristillisiä lasten kuvakirjoja. Annastiina Syväjärven vuonna 2003 ilmestynyt Siipirikko ei voi lentää on meillä niistä tuorein - ja ehdotonta kärkikaartia. Saimme kirjan tupaantuliaislahjaksi pari viikkoa sitten, ja sitä on ehditty lukea jo monen monta kertaa.

Kuvakirjana se on saanut paikan nelivuotiaan Pellavatukan hyllystä, mutta, kun kirjaa luetaan, hiipii paikalle myös ekaluokkalainen ritari Yrjänä. Kymmenvuotias neiti Kevät tutkii myös kirjaa ja sen erinomaista kuvitusta mielellään.

Syväjärven tarina kertoo pikkutytöstä, joka pitkästyy visiitillä Tampereen tuomiokirkkoon ja pääsee Hugo Simbergin freskoon tapaamaan haavoittunutta enkeliä. Satu on kiehtova ja kuvitus ihana. Sekä kristillisiä että taidekasvatuksellisia aineksia on, mutta mitään ei selitetä puhki. Satu on pääroolissa. Erinomainen lastenkirja!

Mitähän asiaa keksisimme perheen kanssa Tampereelle, niin voisimme käydä katsastamassa tapahtumapaikan - ja freskon - ihan oikeassa elämässä?