Seurakuntani on ryhdistäytynyt. Sain seurakunnan vapaaehtoisille suunnatun kirjeen, jossa esiteltiin erilaisia tarjolla olevia vapaaehtoistehtäviä. Aikaisemmin en ole moista kirjettä nähnyt - joko sellaisia ei ole lähetelty tai sitten minua ei ole laskettu vapaaehtoiseksi.

Siellä oli oikein kivoja tehtäviä tarjolla. Hyvä juttu oli, että tehtävänkuvauksissa oli usein eritelty sitä, miten paljon aikaa tehtävä vaatii. Oli sekä kertaluontoisia juttuja että pitkäaikaista sitoutumista vaativia tehtäviä.

Nyt kun vielä jostakin nappaisi aikaa, jolla menisi mukaan tuohon kaikkeen tai edes johonkin. Hiukan ironiselta tuntui, että minunkin kirjeeni mukana tuli kutsukirje kaikille seurakunnan 65-vuotiaille tulla mukaan seurakunnan toimintaan. Ymmärrettävää - juuri eläkkeelle jääneet ovat ehdottoman mahdollisia vapaaehtoistyöhön houkuteltavia - mutta kuitenkin vähän ennenaikaista, minulle siis. Ehkä minunkin ruuhkavuoteni ovat takanapäin 27 vuoden ja kolmen viikon päästä?

Jospahan nyt ensin kunnialla teen oman osuuteni hiljaisuuden ryhmän jäljellä olevista tapaamisista. Ja sitten suoriudun taas joskus avustamaan messussa... kuitenkin, jonakin keväänä - jonakin, ei ehkä ensi vuonna mutta jonakin - lähden mukaan esittämään pääsiäisen nukketeatteria! Ehkä jopa aikaisemmin kuin 27 vuoden päästä.

EDIT 14.9.:

Mitä olenkaan eilen tähän kirjoittanut! Eihän pääsiäisenä esitetä nukketeatteria vaan jouluna! Pääsiäisen alla on "pelkkää" teatteria, ilman sitä nukkea...