Pellavatukan päiväkodissa oli tänään Miira-pappi vierailulla. Vierailua oli odotettu kovasti - meillä kotona siitä puhuttiin viimeksi eilen illalla. Lapset saivat kysyä Miira-papilta kysymyksiä, jotka olivat askarruttaneet heitä. Pellavatukalla olisi ollut kysymys, mutta hän ei ollut ehtinyt saada kysymisvuoroa.

Kotiin lähtiessä päiväkodin eteisessä tyttönen valitteli minulle, että kynttilä ehti sammua ennen kuin hän ehti kysyä kysymystään. Hän pohdiskeli, voisiko Miira-papille ehkä lähettää kysymyksen myös jälkikäteen. Totesin tähän, että totta kai voidaan, vaikka sähköpostilla ja vaikka heti tänään.

Tai sitten ehkä jollekin toiselle papille, Pellavatukka lisäsi hieman arvoituksellinen ilme kasvoillaan. Keitä muita pappeja mä tunnen, äiti?

Toki voidaan kysyä joltakin toiselta, sanoin hieman yllättyneenä ja mainitsin parin muun oman seurakunnan papin nimen. Pellavatukka pudisti päätään ja mutisi jurosti:

Se on myös siellä punaisella kirkolla ja sillä on vaalea tukka ja se on mun kaikkein tutuin pappi.

Kysymys olikin Marja-Liisasta, seurakunnan ihanasta lapsityönohjaajasta, joka tosiaan taitaa olla Pellavatukalle kaikkein tutuin "pappi". Höpsö aikuinen vain lokeroi ihmisiä ihan hassusti, eikä heti ymmärrä, kenestä on kysymys. Kirjoitimme illalla yhdessä sähköpostin Marja-Liisalle ja jäämme luottavaisina odottamaan vastausta. 

Pellavatukka halusi tietää, kumman hän on tuntenut kauemmin, Miira-papin vai Marja-Liisan. Tuohon kysymykseen en osannut antaa täsmällistä vastausta, koska molemmat ovat olleet hänelle vauvasta asti tuttuja. Miira on tytön kastepappi, mutta Marja-Liisan kanssa hänellä oli vauva-aikoina aivan erityinen suhde. Kun kävimme vauvan ja kolmivuotiaan ritari Yrjänän kanssa seurakunnan perhekerhossa, Pellavatukka vietti  paljon aikaa Marja-Liisan sylissä, ja oli hyvin tyytyväinen. Äiti ja isovelikin olivat tyytyväisiä, kun saattoivat kerran viikossa hetken aikaa rakentaa kahdestaan palikoilla. (Bonuksena äiti sai juoda kupin teetä ihan rauhassa.) Luulen, että Pellavatukalle Marja-Liisa on ollut erityinen siitä asti.

Niin se kysymys. Pellavatukan tyyliin ollaan perusasioiden äärellä, ja ei, äidin vastausyritykset eivät tällä kertaa kelpaa:

Minkä takia Jeesusta muistellaan?