Onnellistä pääsiäistä itse kullekin! Sehän ei suinkaan ole vielä loppumassa - eikös tässä pääsiäistunnelmissa saa olla vaikka tuonne helatorstain tietämille, jos haluaa? Kristus on ylösnoussut!

Meillä on vietetty pääsiäistä mielestäni varsin perinteisesti. Neiti Kevät tosin halusi tietää, miksi pääsiäisen viettämiseen ei ole yhtä paljon perinteitä kuin joulun viettämiseen. Luettelin hänelle koko joukon perinteitä, joita meidän perheessä on tapana noudattaa, sekä lisäksi vanhoja suomalaisia perinteitä, joita ei onneksi enää tarvitse noudattaa. (Lähinnä lasten piiskaaminen pitkäperjantaina...) Neiti Kevät oli silti sitä mieltä, että jouluperinteet ovat jotenkin ehdottomampia.   

Joka tapauksessa olemme ehtineet mm. olla hiljakseen kotona perjantain, ulkoilla ja tavata ystäviä ja sukulaisia, piipahtaa mökillä, syödä herkkuja, maalata munia ja tietenkin käydä kirkossa. Hyviä perinteitä mielestäni kaikki.

Pääsiäisyön messuun tulivat viime vuoden tapaan mukaan ritari Yrjänä ja neiti Kevät. Jess! Yökirkkoon! Jess! Mä pääsen yökirkkoon! karjui Yrjänä, kun otin asian puheeksi aiemmin viikolla. Viimevuotinen kokemus muistui siis mieluisana mieleen. Poika olisi tosin halunnut ottaa mukaan sekä tyynyn että pehmolelun, mutta pyysin häntä tyytymään pelkkään leluun... Pehmohai pääsi sitten ensimmäistä kertaa kirkkoon ja sai hymyn aika monen kanssaseurakuntalaisen kasvoille.

Messu oli jälleen tunnelmallinen, ja lapset taisivat kokea sen hiukan vähemmän pitkänä. Ovathan molemmat taas vuoden vanhempia. Virret olivat vähän kinkkisiä, lapset eivät osanneet yhtään niistä, vaikka ne taisivatkin olla pitkälti samoja kuin viime vuonna. Äidin perunankuorimarepertuaariin pitäisi kai valikoida pari pääsiäisvirttä... Yrjänän aarrelaatikko karttui jälleen yhdellä pääsiäisyön messun käsiohjelmalla, joten ihan samojakin olisi siis helppo harjoitella.

Tänään on harrastettu toisenlaista virsikasvatusta: ritari Yrjänä halusi laulaa ensin Lensi maahan enkeli ja sitten perään - jouluihminen mikä jouluihminen - Enkeli taivaan. Se on kiva, koska siinä on niin paljon säkeistöjä, hän kertoi. Nuori herra istui varmuuden vuoksi keittiön lattialla säkeistöt 8 ja 9, jotta saattoi nousta seisomaan viimeisen säkeistön ajaksi. Jep.